Klavzula o višji sili zaradi COVID-19

Spoštovane stranke, trenutna pandemija, ki jo povzroča virus Covid-19, zapira vse več meja, vpliva pa tudi na samo gospodarstvo. Virus močno spreminja naše vsakdanje življenje in gospodarstvo, vsi pa se zavedamo globalnih izzivov, ki jih prinaša ta pandemija, in se nanje trudimo odzvati z vsemi razpoložljivimi ukrepi. Zdravje in varnost dobaviteljev, poštnih operaterjev, delavcev in njihovih družin ter vas kot uporabnika sta na prvem mestu.

Posledica pandemije pa so številni zastoji in motnje dela v tovarnah, skladiščih in transportu, kar skupaj povzroča zamude pri poštnih pošiljkah znotraj in zunaj EU.

Kljub temu tako dobavitelji kot poštni operaterji nenehno prilagajajo svoje poslovanje za zagotavljanje neprekinjenosti storitev.

Pandemija se hitro širi po Evropi, družba pa se bolj kot kdaj koli prej zanaša na kontinuirano delo dobaviteljev, dostavljavcev in pravočasno dostavo pošiljk. V številnih državah veljajo delne ali popolne karantene, izvajajo se številne mejne omejitve in zapore z namenom zatiranja pandemije, lahko pa se zgodi, da pošiljka dlje časa ostane v kateri od tranzitnih držav, preden prispe v vašo državo. Čeprav se poštni operaterji trudijo zagotavljati najvišjo možno kakovost storitev v vsakem trenutku, upoštevajte, da to ni vedno mogoče in da so možne zamude.

343. člen Obligacijskega zakona določa, da je dolžnik prost odgovornosti za škodo, če dokaže, da svoje obveznosti ni mogel izpolniti ali da je zamudil z izpolnitvijo zaradi zunanjih, izrednih in nepredvidljivih okoliščin, ki so nastale po sklenitvi pogodbe. pogodbe in ki jih ni mogel preprečiti, odpraviti ali se jim izogniti.

Trgovina Bebolinci ima v Pogojih poslovanja navedene pogoje, po katerih vrnemo denar v primeru zamude roka za dostavo, vendar vas bomo morali prositi za morebitno dodatno podaljšanje roka v skladu s 343. členom Zakona o Obveznosti. Če pošiljka tudi v podaljšanem roku ni dostavljena, bo vračilo izvedeno brez odlašanja.

Dostava vašega naročila prihaja iz tujine (Turčija, EU, Kitajska, ZDA) in Bebolinci shop je posredniška spletna trgovina. Vaše naročilo je proces, ki poleg trgovine Bebolinci vključuje dobavitelja, ki vaše naročilo zapakira, in dostavne službe, ki vam naročilo dostavijo na vaš domači naslov.

Zaradi izjemno velikega in nenadnega povečanja obsega dela ter novih pravil (zmanjšana delovna zmogljivost), ki jih morajo dobavitelji upoštevati pri pripravi in ​​pakiranju naročila, se pojavljajo tudi časovne težave pri obdelavi naročil (dobavitelji ne uspejo vedno zapakirati). vsa naročila v danem roku).

Poleg morebitnih daljših rokov dobaviteljev za pakiranje vašega naročila in povečanega števila paketov ter dostavnih služb, ki lahko tudi zamujajo z dostavo naročila, podaljšujemo rok dostave za čas trajanja pandemije še za dodatnih + 20 dni. Prosimo, da ne oddate naročila, če se ne strinjate.

Pandemija upočasnjuje delo tovarn, notranje in zunanje trgovine ter transporta in uvaja karantene. Vendar se dostavljalci trudimo zagotoviti nemoten transport vseh poštnih pošiljk in verjetno bo večina pošiljk prispela v trenutnih rokih, naša dolžnost pa je, da vas o morebitnih dodatnih zamudah pravočasno obvestimo.

Ne pozabite, da je nakupovanje pri nas varno, vsi naši dobavitelji pa preverjeni. V primeru vprašanj se lahko obrnete tudi na našo službo za pomoč uporabnikom preko obrazca 'Kontaktirajte nas'Kljub epidemiji dobavni roki ne vključujejo:

dan od prejema naročila
čas, potreben za obdelavo naročila
čas zamude zaradi višje sile ali zastojev
dela prosti dnevi in ​​dnevi, ko se pošta ne dostavlja (vikendi in prazniki)
trajanje sortirnega postopka v ciljni državi